"מאחורי כל משפט שנער או נערה אומרים – טמונה חוויית חיים שלמה."
הכשרה ייחודית ומעמיקה, המיועדת לקבוצה נבחרת של 15–20 מורים, יועצים ואנשי צוות חינוכי, להטמעת שיטת “כוליות” – גישה אינטגרטיבית להקשבה, חופש ויצירתיות בתחום הפדגוגי-רגשי.
התוכנית כוללת 120 שעות הכשרה, ומבססת את תפקידו של המורה בבית הספר כמאמן פדגוגי רגשי – דמות משמעותית, רגישה ובעלת כלים ליצירת שינוי במרחב היחסים עם תלמידים.
במהלך ההכשרה נלמדות תיאוריות עומק לצד תרגול מעשי, צפייה בכיתות אמן, והדרכה אישית וקבוצתית – באופן הדרגתי במסגרת שני סבבים של סטאז’ ועד לשלב בו כל משתתף פועל כמאמן פדגוגי רגשי עצמאי בבית הספר, בליווי צמוד של מנטור מקצועי מטעם המרכז לאימון נוער.
תהליכי טרנספורמציה, עקרונות האימון, רמות הקשבה, תורת הנפש, שלבי התפתחות, מודל השייכות, מהות המאמן ומרחב האימון.
כחלק מהפרקטיקה של שיטת האימון ישנם שישה מודלים של שיחות טרנספורמטיביות עם נוער – כל מודל הינו ארכטיפ שהוא גם הדרכה פרקטית וגם עומד כחלק מפילוספיית האימון.
שישה מודלים לשיחה טרנספורמטיבית:
המודל ילמד בכיתת אמן בו המשתתפים יצפו בהדגמות חיות ולאחר מכן יתרגלו זה עם זה.
כל משתתף יאמן בתוכנית 4–2 תלמידים מבית הספר בתהליך אישי, (לא מכיתת החינוך שלו) בליווי מנטור צמוד מהמרכז. הליווי כולל מפגשי מנטורינג אישיים, קבוצתיים, ומפגשי מליאה.
בסיום התהליך, יוכשרו המשתתפים כמאמנים פדגוגיים רגשיים בשיטת “כוליות” – ויוכלו להוביל מחזורים עתידיים בבית ספרם.
המרכז הוקם בשנת 2011 על-ידי שי בן עטר, מתוך חזון לייצר מרחב מכיל, מקשיב ומעורר השראה לבני נוער.
ב2012 הקמנו קליניקה בתוך תיכון לתלמידים מגוונים שנבחרו יחד איתנו עי היועצות.
כיום פועלות מעל 20 קליניקות לאימון אישי לנוער בתוך תיכונים, עם צוות של 28 מאמנים בכירים, וכ-7,500 שעות אימון בשנה.
על התוכנית שלנו בגפ”ן יחסים ותוצאות – קליניקה לאימון אישי מבוסס מערכות יחסים בתיכונים, ניתן לקרוא פה. https://lp.vp4.me/q337
במהלך השנים נמצא כי תהליך האימון מפתח הרגלי חשיבה חיוביים, משפר את ההישגים הלימודיים והחברתיים, ומחזק את תחושת הערך והמחויבות של התלמידים.
האימון נוגע בכל תחומי החיים, ויוצר קרקע לצמיחת ההון האנושי בקרב בני נוער – לקראת רווחה אישית, חברתית וכלכלית בעתידם.
תוכנית ההכשרה מבוססת על קורס מקצועי, שבו הוכשרו לאורך השנים מאות מאמנים.
הקורס מלווה בחוברת מקצועית בת 160 עמודים, הניתנת למשתתפים ומהווה מקור ידע, כלים והעמקה לאורך התהליך. בנוסף, ניתנים למשתתפים ליווי אישי, קבוצתי ותמיכה מקצועית רחבה.
התהליך כולו מהווה חוויה ייחודית ומעצימה – לא רק ברמה האישית, אלא גם עבור צוותי חדר המורים העוברים אותו יחד. הקורס יוצר שפה משותפת, אינטימיות, גיבוש, תחושת שייכות ומסוגלות, והופך את העבודה הקבוצתית לערך מוסף בפני עצמו.
מורים ומחנכים המסיימים את ההתמחות יוצאים עם ארגז כלים עשיר, תחושת שליחות מחודשת, ויכולת להוביל תהליכי שינוי משמעותיים עם בני נוער – מתוך חיבור עמוק לעצמם ולמהות התפקיד החינוכי.